[Comparison] Micellar Water untuk Kulit Sensitif (L’oreal, Garnier, Corine de Farme, Bioderma) – Ingredient Comparison

img_8460
Menurut saya, performa menghapus makeup semua micellar water ini mirip. Tapi apa yang membuat mereka berbeda ya? Mari kita bandingkan ingredients lagi!
Setelah ini nanti saya akan bikin postingan terpisah untuk ceritain pengalaman pribadi saya pake ke-4-nya. Sengaja ngga saya jabarin disini karena khawatir opininya bakal bias karena pasti skin-concern & reaksi kulit saya berbeda dari orang lain.

Anyway, tulisan ini bukan bertujuan untuk ‘menunjuk’ micellar water mana yang paling bagus. Tapi untuk mencari tau perbandingan harga per-mili-liter dan juga perbandingan ingredients sehingga kamu bisa memilih micellar water yang sesuai dengan budget dan kebutuhan kamu. Ingredientsnya saya fokuskan pada beneficial ingredients, alias kandungan yang bermanfaat. Kalo secara mendalam ngomongin kandungan yang berbahaya pasti bahasannya ngga kelar-kelar karena banyak ahli yang memiliki pendapat yang berbeda.

Continue reading

Drag Queen Makeup?

Ada artikel menarik di FemaleDaily.com tentang makeup Khadijah Azzahra. Berikut cuplikannya:

——————-
screen-shot-2017-01-11-at-8-33-56-pmscreen-shot-2017-01-11-at-8-28-32-pm
screen-shot-2017-01-11-at-8-30-59-pm
screen-shot-2017-01-11-at-8-32-21-pm
credits: FemaleDaily.com

Untuk lebih lengkapnya silakan ke artikel asli di: http://femaledaily.com/blog/2017/01/09/makeup-khadijah-azzahra/
————-

Sebenernya di per-makeup-an barat ada istilah ‘drag makeup’ atau ‘drag queen makeup’ yang tujuannya memang untuk ‘mentransformasi wajah’ atau bisa dibilang ‘bikin pangling’. Style makeupnya menurut saya agak mirip dengan style ‘makeup pengantin’ seperti ini karena bener-bener sengaja bikin seseorang terlihat seperti orang lain (coba lihat di: http://makeup.lovetoknow.com/drag-queen-makeup).

Dengan foundation yang tebel, contour yang ngga santai, bulu mata lapis 100, dll. Jadi istilah ‘subtle’ sama sekali ngga ada di kamus drag makeup.


Saya ngga bilang makeup pengantin & drag makeup ini sama persis karena (as far as I noticed) ada 2 perbedaan dari keduanya:
Continue reading

Drugstore Makeup Starter Kit 2015 (Indonesia)

IMG_2104
This is NOT a 200k rupiah challenge nor ‘on-a-budget’ makeup kit. Because these may not be the cheapest items you would find at the store. However, I really like these products. Kadang kalo budgetnya dibatasin tapi saya tau saya kurang suka dengan barangnya, pasti ended up ga dipake and that’s just a waste of money. Why buy them if you don’t like ’em? Semuanya I am willing to use everyday dan cocok dengan kulit saya yang kombinasi, sensitif, dan acne-prone. So if you are feeling adventurous and willing to try the newest trend (karena makeup brand Indonesia sedang naik daun hehe #golocal!), then I hope you will find this interesting.

Semua yang ada di list ini bisa didapatkan tanpa Pre-Order dari luar negeri. Kalaupun belum ada storenya di Indonesia, masih bisa beli di online shop yang menyediakan ready stock items. For this makeup kit, I am aiming for natural daily look. Minimal drama that can be used everyday. This doesn’t have to be a teenage makeup or anything like that. Maybe for anyone who wants to get into makeup but don’t know where to start. Saya tau tiap orang pasti punya versi ‘natural daily look’-nya masing-masing. So if you feel that we are on the same frequency, please enjoy my version of ‘Drugstore Makeup Starter Kit’ :)

Continue reading

Bobbi Brown: Natural Beauty

ModelKarma Bobbi Brown

If I can fall in love with one particular makeup brand, I would definitely fall for Bobbi Brown. I believe she has awesome makeup products that works wonders however, the thing that I appreciate about her (the most) is the idea of how she define beauty: it’s about being yourself and looking like yourself. Being a natural beauty, and that spells: Bobbi Brown. Do you know that moment when a makeup artist beautifies your face and your friends were like, “Wow you’re so pretty I don’t even recognize you!” Of course they say it as a compliment. But they just didn’t realize that for some people (like me) it can also be heard as,”You look like somebody else who is prettier. Well obviously because you don’t look like yourself.” Oops. I know they didn’t mean it that way, but that’s just kinda how I felt about it. So sometimes, I honestly don’t know how to respond to that ‘compliment’ haha. It actually happened on my graduation day. At that time I can simply put a ,”thank you so much”, but later on I decided to learn how to do my own makeup anyway. Especially for those occasion where women are encouraged to put on some color on their face (at a friend’s wedding, cousin’s wedding, etc). Yeah if you’re about my age, and you live in Indonesian culture where a wedding usually invites hundreds of friends and relatives (I’m talking about 800-ish invitation) and your parents wants you be dressed up and be pretty and everything, you’ll understand what I mean :P

Okay back to Bobbi Brown. I found most of beauty youtuber that religiously use Bobbi Brown are women in their late 30s to 50s. Maybe because most women in this category are more likely to embrace their natural beauty rather than having fun with colorful makeups which teens and younger adults usually do. Idk, what do you guys think?^^. BUT, looking at BB’s price tag, it is totally make sense that not everybody afford such high-end makeup products, especially younger people. Although isn’t as pricey as Tom Ford or Charlotte Tilbury, BB is still one of the brands that cost a lot of money.

Favorite Bobbi Brown Lip Products

Now let’s talk about the products. Everyone loves the Gel Eyeliner and Shimmer Brick, Wayne Goss loves the Foundation Stick, Lisa Eldrige loves the Pot Rouge, Essiebutton loves the blush, bb cream, lipsticks, concealer, and probably pretty much everything haha. For me, since I’m all about the bass lipstick, the first thing that I tried from BB are the lip products :D

Continue reading